luni, 8 iunie 2009

Semne de carte proprii din 1996

.
Iată niște semne de carte realizate la Biblioteca Orășenească Jibou pe parcursul anilor 1996 și 1998. Originalele au fost realizate pe un IBM PC 386 și o imprimantă Hewlett-Packard cu jet de cerneală, iar multiplicarea s-a făcut cu un fotocopiator.

În 1 Iunie 1996, la Școala Generală nr.1 (azi Grup școlar „Octavian Goga”), a avut loc una dintre primele noastre acțiuni comune (școală-bibliotecă) de conștientizare a importanței hârtiei: o expoziție de figurine origami împăturite de elevi. Cum pe atunci nu aveam aparat foto, n-a rămas nici o imagine de la manifestare, ci doar un semn de carte pe care se văd o floare de nufăr (lotus) și două broaște săritoare, imagini preluate din articolul Origami, arta de a plia hârtia, apărut în revista „Şcoala noastră” (Zalău), nr.3/1995, p.103-113.


Semnele de carte împărțite ca mici cadouri de Crăciun aveau pe spate și calendarul anului următor. În 1997, pentru a populariza cerințele noastre și orarul instituției, am folosit și niște semne de carte tipărite, găsite în depozitul bibliotecii.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu