sâmbătă, 3 octombrie 2009

Un reportaj despre Jibou în „Cotidianul”

.
Ruxandra Hurezean a publicat azi în „Cotidianul” reportajul „Nu vă faceţi vise la Jibou”, un articol despre cum decurge căutarea unui loc de muncă la noi:

„ [...] De la Grădină cobor spre Agenţia de Şomaj. În curtea Şomajului s-au făcut strugurii, e via plină. Înăuntru, câţiva funcţionari. Pe panou, afişate locurile de muncă. Aproape nimic în Jibou, câteva în Zalău. Găsesc totuşi trei locuri la o croitorie. Intru într-un birou. Cineva îmi explică ce e cu ofertele acelea de la croitorie. Problema stă cam aşa: sunt firme care au o comandă, să zicem, 5.000 de pantaloni, pentru Tunisia. Angajează croitori, fac pantalonii în două săptămâni şi gata, sunt iar şomeri.

Uneori nici nu apucă să-i recruteze că ăia care au comandat renunţă la comandă şi gata cu locurile de muncă! Anul trecut erau 2-300 de şomeri. Anul acesta, 1.300. A închis şi ACE, o firmă de cabluri, aveau salarii bune, au rămas 200 de oameni în şomaj. Au fost concedieri de peste tot. La începutul anilor 2000 Jiboul mergea bine. Veniseră acolo câteva firme de la Cluj, pentru că erau scutite de taxe, Jiboul fiind declarată zonă defavorizată. Când a început să urce, nu a mai fost considerată zonă defavorizată, iar firmele au renunţat să vină...
(clic aici ca să citiţi în continuare)
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu