vineri, 22 aprilie 2022

„Citeşte-mi 100 de poveşti” la Grădiniţa Cuceu

 de Orgaș-Mureșan Daniela

Ziua Internațională a Cărților pentru copii, marcată pe 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii și pentru stimularea dorinței de lectură a celor mai mici cititori.
Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărților pentru copii, ea coincide cu ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.
Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generații de copii cu povestiri cum ar fi: Rățușca cea urâtă, Mica Sirenă, Fetița cu chibrituri, Hainele împăratului....etc.
Preșcolarii din grupa combinată " Fluturașii", Grădinița P.N. Cuceu, Sălaj, educatoare Orgaș-Mureșan Daniela, au călătorit în lumea minunată a poveștilor (cărților) alături de invitatul nostru special, domnul bibliotecar Györfi-Deak Gyuri, de la Biblioteca Orășenească Jibou. Domnul bibliotecar le-a pus la dispoziția copiilor mai multe cărți cu povești, iar aceștia au răsfoit paginile cu mare interes, atenția lor fiind captată atât de imaginile colorate, cât și de felul în care le-au fost prezentate poveștile: "Hainele împăratului" de Hans Christian Andersen și "Povești Din Lumea Florilor" de Nestor Urechia.
În cadrul activității practice am pătruns în arta plierii hârtiei ( origami ), unde am pregătit lalele sub îndrumarea invitatului nostru, iar copiii au urmărit cu mare interes și au învățat o tehnică nouă de care au fost foarte încântați. La sfârșitul activităților, copiii au avut parte de o surpriză plăcută ( petrecere cu baloane, confeti etc...,din partea invitatului nostru, căruia îi mulțumim pentru tot și pentru faptul că a răspuns invitației noastre !
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu