vineri, 15 ianuarie 2016

„Floare albastră” la Şcoala „Lucian Blaga”

.
Am sărbătorit Ziua Culturii Naţionale împreună cu partenerii noştri din clasa a II-a B de la Şcoala „Lucian Blaga” (învăţător Ioan Peter). Le-am pregătit diafilmul „Făt-Frumos din lacrimă”, am ascultat şi am cântat împreună melodia „Somnoroase păsărele”, i-am amintit pe sălăjenii Ioniţă Scipione-Bădescu şi Laurenţiu Bran, am citit fragmente din poezia „Floare albastră” și am împăturit clopoţei din hârtie. Am ales acest model, deoarece el poate fi utilizat şi ca semn de carte pe colţul paginii. Elevii au primit şi câte un semn de carte tipărit, pe care îşi vor nota versul eminescian preferat.






miercuri, 6 ianuarie 2016

Daruri aduse de cei Trei Crai de la Răsărit

.
De Bobotează, în ţările de limbă spaniolă, sosesc cei Trei Crai de la Răsărit, care aduc daruri Pruncului Divin şi tuturor celorlalţi, printre care şi biblioteca din Jibou. Le mulţumim prietenilor noştri de peste Marea cea Mare!




duminică, 3 ianuarie 2016

După douăzeci de ani...

.

Când am alăturat coperta romanului „După 20 de ani” anunţului de mai jos, Facebook a afişat - el ştie de ce - imaginea de sus. Mi-a plăcut ideea, pentru că şi cititul împlineşte o nevoie fundamentală a sufletului omenesc, deci o reiau, de această dată cu bună voie.
Dar să nu ne lungim la vorbă:

LA MULȚI ANI !
Azi se împlinesc 20 de ani de când lucrez la biblioteca din Jibou.
Începe o nouă decadă, care, să dea Domnul, sper să se termine cu o aniversare XXX.
(De ce zâmbiți? Honi soit qui mal y pense... precum scrie pe cea mai cunoscută dintre jartiere.)

Toate urările de bine și spor la lucru pentru viitorii bibliotecari din Jibou, cei care au început prin a fi școlari și, mai apoi, au devenit vrednici cititori.
Să-i ajute Dumnezeu, pe ei și pe toți cei care vor dori să-și împlinească visele, ajutați de tot ceea ce, vreme de decenii, s-au adunat în colecțiile noastre.

Pace și binețe, Gyuri


 .

vineri, 1 ianuarie 2016

Să ne amintim de Vasile Sav

.
Vasile Sav s-a născut la Şoimuş în 27 noiembrie 1949 şi a învăţat la actualul Liceu „Ion Agârbiceanu” din Jibou. A trecut adesea pe la biblioteca din oraş. Este cunoscut ca poet echinoxist şi traducător din latină (Sfântul Augustin, Properţiu Tibul). Ne-a părăsit în 3 septembrie 2003.